Ρεβίθια με κάρυ και τηγανητό αυγό


Υλικά
κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο
2-3 κ.σ. κάρυ
12 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
4 αυγά
μία χούφτα φύλλα μαϊντανού και έξτρα για γαρνίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ρεβύθια, τα καλύπτουμε με κρύο νερό , ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μία μεμβράνη για ένα βράδυ εκτός ψυγείο για να μουλιάσουν.

Αφού λοιπόν μουλιάσουν τα ρεβύθια, τα σουρώνουμε και τα ξεβγάζουμε με αρκετό κρύο νερό. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν για μισή ώρα τουλάχιστον σε μέτρια προς δυνατή φωτιά χωρίς να ρίξουμε όμως καθόλου αλάτι.

Θέλουμε τα ρεβύθια να κρατάνε λίγο γιατί θα μαγειρευτούν και στη συνέχεια.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε ένα μπολ . Προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σουρώνουμε και ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το σπανάκι και το κάρυ.

Κόβουμε τις ελιές σε φέτες και τις βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.

Παράλληλα τηγανίζουμε τα αυγά σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και βάζουμε τα ¾ από αυτόν μέσα στο μείγμα με τα ρεβύθια. Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 πιάτα και από πάνω βάζουμε από ένα τηγανιτό αυγό.

Αλατοππερώνουμε , γαρνίρουμε τον υπόλοιπο μαιντανό και σερβίρουμε με το γιαούρτι.


Το διαβάσαμε:https://www.ourlife.gr/permalink/237221.html



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου