Η πιο καλοκαιρινή πρόταση, έτοιμη σε δέκα λεπτά.

Υλικά
  • 350 γρ. λιγκουίνι
  • 500 γρ. σύκα
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 100 γρ. προσούτο
  • Αλάτι

Διαδικασία
Ετοιμάζουμε τα λιγκουίνι al dente (δηλ. τα βράζουμε κατά 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή). Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το κρασί για περίπου 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ξεπλένουμε τα σύκα και κόβουμε το καθένα σε τέσσερα κομμάτια. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το βούτυρο και το κρασί και σωτάρουμε για 1'. Προσθέτουμε τα σύκα και το προσούτο και σερβίρουμε αμέσως.