Γιατί πρέπει να τρώμε φρούτα και λαχανικά με τη φλούδα


Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι επιλέγουν να τρώνε τα φρούτα τους «καθαρισμένα», δηλαδή χωρίς τη φλούδα...

 Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, όταν κάνετε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή όταν τρώτε τα φρούτα και τα λαχανικά σας με τη φλούδα, ωφελείτε τον οργανισμό σας.

Οι επιστήμονες και δαιτροφολόγοι αποκαλύπτουν ότι οι φλούδες των φρούτων και των λαχανικών είναι γεμάτες ωφέλιμα συστατικά, όπως αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Όταν όμως τα ξεφλουδίζετε, τους αφαιρείτε τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που καταπολεμούν τις ασθένειες και κρατούν σε φόρμα τον οργανισμό.

Για παράδειγμα η φλούδα του μήλου περιέχει το ένα 1/3 των θρεπτικών συστατικών του, όπως η η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α και το κάλιο.

Το ίδιο ισχύει και για τις πατάτες καθώς στις φλούδες τους υπάρχουν οι μισές φυτικές ίνες που σας βοηθούν να είστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα και πολύ περισσότερο ασβέστιο και σίδηρος απ' ότι στο περιεχόμενό τους. Επιπλέον, καταναλώνοντας τα φρούτα και τα λαχανικά με τη φλούδα, ενισχύετε τη γεύση των φαγητών. Αν τώρα κάποιες φλούδες δεν μπορείτε να τις φάτε, όπως πχ αυτές των πορτοκαλιών, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως ξύσμα σε κάποια φαγητά.

Το διαβάσαμε:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2017/06/blog-post_5080.html



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου