Μύδια καυτερά


Στα ιταλικά λέγεται Impepata και ο Antonio Carluccio μας ταξιδεύει στη νότια Ιταλία για να απολαύσουμε ένα πιάτο με αρώματα θάλασσας!

Συστατικά

  •     100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  •     2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  •     1 μικρή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  •     1,5 κιλό μύδια, καθαρισμένα εξωτερικά και καλά πλυμένα
  •     1,5 κιλό χτένια ή άλλα θαλασσινά με κέλυφος, καθαρισμένα και πλυμμένα
  •     500ml λευκό κρασί ξηρό
  •     3 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  •     φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Τρόπος μαγειρέματος
1 Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σωτάρισε το σκόρδο και την πιπεριά για 1-2 λεπτά.
2 Πρόσθεσε τα θαλασσινά μαζί με το κρασί και τον μαϊντανό.
3 Σκέπασε το σκεύος και άφησε να μαγειρευτούν μέχρι να ανοίξουν όλα τα θαλασσινά, περίπου 4 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι μερικές φορές.
4 Θα ανοίξουν σχετικά γρήγορα αλλά άσε στη φωτιά μέχρι να ανοίξουν όλα. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάς επί τόπου.
5 Πρόσθεσε αρκετό φρέσκο πιπέρι και ανακάτεψε.
6 Σέρβιρε σε μπολ με αρκετό ψωμί για το ζουμί τους.


Με ό,τι περισσέψει φτιάξε μια σάλτσα προσθέτοντας φρέσκια ντομάτα και ξαναβράζοντας που θα σερβίρεις πάνω σε μακαρόνια.

Το διαβάσαμε:http://www.tlife.gr/recipe/86/sintages-mydia-kautera/0-2774

Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου