News
Loading...

Κοτόπουλο κλέφτικο γεμιστό στη λαδόκολλα



Υλικά Συνταγής
1 κοτόπουλο (γύρω στα 1.700 γραμ.)
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
λίγη ρίγανη φρέσκια
λίγο θυμάρι φρέσκο
2-3 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους
αλάτι
πιπέρι
400 γραμ. μανιτάρια ολόκληρα (ασπρομανίταρα μέτρια σε μέγεθος)
150 γραμ. κεφαλογραβιέρα
10 ντοματίνια μακρόστενα

Για τη γέμιση
3 χρωματιστές πιπεριές
1 κρεμμύδι μικρό
1 σκ. σκόρδο (σπασμένη)
4-5 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
200 γραμ. κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι (σε κομμάτια)
φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη και θυμάρι)
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2-3 μεγάλες λαδόκολλες
2-3 κομμάτια αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε το γεμιστό κοτόπουλο κλέφτικο στη λαδόκολλα, αφήνοντας το πουλερικό στον πάγκο εργασίας για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση για το κλέφτικο κοτόπουλο
Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Για το γεμιστό κοτόπουλο
Το στεγνώνουμε μέσα έξω. Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά. Το γεμίζουμε. Το δένουμε με σπάγκο να κρατήσει το σχήμα του στο ψήσιμο.
Βάζουμε τις λαδόκολλες σταυρωτά μέσα σε βαθύ ταψί. Ακουμπάμε το γεμιστό κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε γύρω γύρω. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο με την φλούδα.
Κλείνουμε τις λαδόκολλες, κρατώντας μέσα όλα τα ζουμιά. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε στο ταψί.
Για το ψήσιμο του κλέφτικου κοτόπουλου
Επιλέξτε τον αργό ή τον γρήγορο τρόπο ψησίματος που σας προτείνω, ανάλογα με το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας.
Και στις δύο περιπτώσεις, 20-25 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, ανοίγουμε τις λαδόκολλες.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα μανιτάρια ολόκληρα, τα ντοματίνια κομμένα, το τυρί κομμένο σε καρέ, το αλάτι, το πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε. Αραδιάζουμε όλα τα υλικά, πλάι στο κοτόπουλο και στα ζουμιά του. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά περίπου.

1ος τρόπος ψησίματος: «Αργός»

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-170 βαθμούς C για 2 ώρες, ανοίγουμε τις λαδόκολλες, δυναμώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

2ος τρόπος ψησίματος: «Γρήγορος»

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στoν αέρα. Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά, ανοίγουμε τις λαδόκολλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει.


Το διαβάσαμε : https://www.ourlife.gr/permalink/236044.html



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Κοινοποίηση στο Google Plus

1 σχόλιο απο τον Ευθύμιος

"Ο μοναδικός συνδυασμός καλής ποιότητας και σωστής τιμής, η ευγενική εξυπηρέτηση του πελάτη, πριν και μετά την πώληση, κατατάσσουν την KOUKOUZELIS market electric στις πρώτες θέσεις επιλογής του καταναλωτικού κοινού." Το δίκτυο της εταιρείας αποτελείται από 3 φυσικά καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ενώ οι καταναλωτές που προτιμούν το διαδίκτυο για τις αγορές τους μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδραστικό, e-shop της KOUKOUZELIS market electric στην διεύθυνση http://koukouzelis.com.gr
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου