Χοιρινό με σέλινα φρικασέ


Προετοιμασία: 1 ώρα, Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα

Υλικά για 4 άτομα:
  •     1 κιλό κρέας χοιρινό (προτιμότερο από σπάλα), σε μικρές μερίδες
  •     1½ κιλό σέλινο, καθαρισμένο από τα πολύ χοντρά κοτσάνια, σε κομμάτια 5 εκ.
  •     100 ml ελαιόλαδο
  •     1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε καρέ
  •     1 γεμάτη κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •     αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •     2 αυγά
  •     χυμός από 1 - 2 λεμόνια (ανάλογαμε το πόσο ξινό το θέλουμε)

Διαδικασία:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Τα σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά, να ξεκολλάνε και να γυρίζουν εύκολα. Τα σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει και να ξανθύνει και προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε το σέλινο για 2 - 3 λεπτά, να καμφθεί η δριμεία γεύση του. Μεταφέρουμε το σέλινο μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το σέλινο και σχεδόν να δέσει η σάλτσα.

Σε δύο μπολ χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια (με το σύρμα ή το μίξερ χειρός) μέχρι να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα. Προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα, ενώ στο τέλος ενσωματώνουμε στο μείγμα και το χυμό του λεμονιού με σταθερή ροή.

Σβήνουμε τη φωτιά και με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο-λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας και το ρίχνουμε στο αυγολέμονο πολύ αργά, ανακατεύοντας.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ώστε το αυγολέμονο να ζεσταθεί αρκετά. Προσθέτουμε στο φαγητό τη σάλτσα και ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.


Το διαβάσαμε : http://www.kathimerini.gr/849216/article/gastronomos/syntages/xoirino-me-selina-frikase







Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου