Λουκανικοπιτάκι με Πράσο και Ανθότυρο


ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΠΡΑΣΟ & ΑΝΘΟΤΥΡΟ Aπό τον Chef Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/05/2016 CHEF ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ


 

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 4 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
  • 5 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
  • 1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΛΕΥΚΟ
  • 2 ΠΡΑΣΑ
  • 5 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
  • 200 ΓΡ. ΑΝΗΘΟ
  • 1 ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ
  • 250 ΓΡ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ
  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
  • ΜΑΪΝΤΑΝΟ (ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ)
  • ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το πράσο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σωτάρουμε, για περίπου 4 λεπτά. Ρίχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, εκτός φωτιάς το ανθότυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες. Απλώνουμε δύο φύλλα αλείφουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε άλλα δύο φύλλα από πάνω. Βάζουμε στην άκρη των φύλλων λίγη από τη γέμιση, τυλίγουμε σε σχήμα τριγωνικό, αλείφουμε με κρόκο αβγού και τα κλείνουμε.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα λουκανικοπιτάκια σε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο, για 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τα λουκανικοπιτάκια και γαρνίρουμε με μαϊντανό.





Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου