Χαλβάς σιμιγδαλένιος


Κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα αγαπητό την περίοδο της νηστείας. Καβουρντίστε αρκετά το σιμιγδάλι, να μοσχομυρίσει το σπίτι και να δώσει στο χαλβά το χρώμα της κανέλας.

Υλικά

    1 φλ. ελαιόλαδο
    1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
    1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
    2+1/2 φλ. ζάχαρη
    4 φλ. νερό
    ½ φλ. σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)
    ½ φλ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
    1 φλούδα λεμονιού
    1 φλούδα πορτοκαλιού
    1 κ.σ. κανέλα
    1 ξυλάκι κανέλας


Παρασκευή

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την  ζάχαρη  , το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄.
Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.
Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!
Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.



Διατροφικά στοιχεία

Χαλβάς
Ποσότητα ανά
100 g
Θερμίδες (kcal) 468
Λιπίδιο 22 g   
Χοληστερόλη 0 mg   
Νάτριο 195 mg   
Κάλιο 187 mg   
Υδατάνθρακες 60 g   
Φυτικές ίνες 4,5 g   
Πρωτεΐνη 12 g   

Βιταμίνη Α    2 IU            Βιταμίνη Κ 0,1 mg
Ασβέστιο    33 mg    Σίδηρος    4,5 mg
Βιταμίνη Β6    0,3 mg    Βιταμίνη Β12    0 µg
Μαγνήσιο    218 mg    
















Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

1 σχόλιο:

  1. Με το όνομα χαλβάς βρίσκουμε μια ποικιλία από εντελώς διαφορετικά γλυκίσματα τα οποία συναντώνται σε διάφορες παραλλαγές σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, αρκετές της Μεσογείου και αρκετές της Μέσης Ανατολής. Βικιπαίδεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή