Συκωτάκια πουλιών με Αβγά πάπιας – αχ, αυτοί οι Γαλάτες :)


Προετοιμασία: 20 λεπτά περίπου όλα μαζί (και το μαγείρεμα). Εύκολη και γρήγορη συνταγή.


Υλικά (για 2 άτομα)
  • 2 αβγά πάπιας
  • 400 γραμ. συκωτάκια, ολόκληρα ή κομμένα στα 2
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, τα 2 σε ροδέλες
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, τα φύλλα
  • αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, ολόκληρη
  • 200 ml ζωμό λαχανικών
  • 50 ml λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο ωμό για το σερβίρισμα

Παρασκευή
  1. Ετοιμάζετε τα κρεμμυδάκια: Κόβετε (τα 2) σε λεπτές λωρίδες κατά μήκος και τα ζεματάτε σε βραστό αλατισμένο νερό για 20 δευτερόλεπτα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε βάση κοπής ή επίπεδο πιάτο, τα ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας (να μην έχουν υγρά) και τα στριφογυρίζετε να γεμίσουν σχεδόν δυο κύκλους διαμ. 8-9 εκατ.
  2. Ζεσταίνετε το τηγάνι και μοιράζετε σε 2 στοίβες, τη μια δίπλα στην άλλη (χωρίς να κολλάνε) την παρμεζάνα. Μόλις αρχίζουν να λιώνουν (περ. 1 λεπτό), μεταφέρετε με σπάτουλα πάνω σε καθεμία τους κύκλους των κρεμμυδιών, πιέζοντας ελαφρά να κολλήσουν και να ενοποιηθούν (1 λεπτό). Αποσύρετε σε πιάτα που τα διατηρείτε ζεστά (στο φούρνο στους 60-70 βαθμούς C).
  3. Ετοιμάζετε τα αβγά: Τα τηγανίζετε μάτια στο μισό ελαιόλαδο αφού κάψει, ανάλογα με το ψήσιμο που σας αρέσει. Στη φωτό είναι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τα βγάζετε απ’ το τηγάνι και τοποθετείτε το καθένα πάνω στα κρεμμύδια αφού αφαιρέσετε λίγο μέρος της περιφέρειας (τσίμπημα για πρόγευση) για να είναι οι επιφάνειες ισομεγέθεις.
  4. Κάνετε τα συκωτάκια: Στο ίδιο τηγάνι βάζετε τα συκωτάκια και τα τηγανίζετε γυρνώντας τα 2-3 φορές για 4-5 λεπτά. Μην τα παραψήσετε, θα στεγνώσουν. Προσθέτετε το φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και αποσύρετε, μοιράζοντάς τα στα πιάτα.
  5. Κάνετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο (στο ίδιο τηγάνι) με το σκόρδο και τη δάφνη και προσθέτετε τις ροδέλες κρεμμυδιού. Αφήνετε σε μέτρια φωτιά 2 λεπτά να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε το ζωμό και το κρασί, ανεβάζετε τη φωτιά σε δυνατή και μαγειρεύετε 2,5-3 λεπτά. Αποσύρετε, αφήνετε λίγο να κρυώσει και περνάτε το μίγμα απ’ το μούλτι κάνοντάς το σάλτσα. Βάζετε αλάτι, πιπέρι, δοκιμάζετε και διορθώνετε.
  6. Σερβίρισμα: Ρίχνετε τη σάλτσα στα ζεστά πιάτα πάνω στα συκωτάκια και προσθέτετε μια γραμμή ωμού ελαιόλαδου. Συνοδέψτε με ωραίο ψωμί, σκέτο ή φρυγανισμένο.
pantespani.gr



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου