Μοσχαρίσιο Νουά μαριναρισμένο με Μπύρα


Υλικά 
Για 6 άτομα
 
  • 1 μεγάλο μοσχαρίσιο νουά γύρω στο 1 ½ κιλό
  • 3 νεροπότηρα ξανθή μπύρα
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 10 κόκκους ροζ πιπέρι
  • 10 κόκκους πράσινο πιπέρι
  • 10 κόκκους άσπρο πιπέρι
  • 5 κλαράκια δενδρολίβανο
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • για τα ψητά λαχανικά
  • 4 καρότα
  • 4 κολοκυθάκια
  • 2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 κουτ γλυκού καφέ ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι


Παρασκευή:
 
  1. Παίρνουμε τους κόκκους του μαύρου, του ροζ , του πράσινου και του άσπρου πιπεριού και τους βάζουμε όλους μαζί σε ένα γουδί και τους κοπανάμε μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια, αλλά όχι σκόνη.
  2. Τρυπάμε το νουά σε 6 διαφορετικά σημεία και σε κάθε τρύπα βάζουμε ½ σκελίδα σκόρδο. Ψιλοκόβουμε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο. Βάζουμε το νουά σε μια λεκανίτσα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και το περιχύνουμε με τη ξανθή μπύρα. Το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Το βγάζουμε, το σκουπίζουμε, το αλατίζουμε και απλώνουμε τα χοντροκοπανισμένα πιπέρια σε λεία επιφάνεια. Κυλάμε το νουά επάνω τους πιέζοντάς το καλά να κολλήσουν τα πιπέρια στην επιφάνειά του.
  3. Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί του φούρνου, απλώνουμε τα κλαράκια του δενδρολίβανου στον πάτο του, ρίχνουμε τη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και με προσοχή ακουμπάμε επάνω τους το πιπεράτο νουά. Αδειάζουμε στο πάτο του ταψιού 1 κρασοπότηρο μαρινάδα, σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 180ο για περίπου 1 ½ ώρα. Στη μέση του ψησίματος ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αλατίζουμε το νουά με προσοχή . 10 λεπτά προτού τελειώσει το ψήσιμο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200ο . Κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα 10 λεπτά. Το αφήνουμε να χλιαρύνει και το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
  4. Όσο ψήνεται το νουά στο φούρνο ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα με τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε κομματάκια, βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε απαλά χωρίς να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε μέσα τη καφέ ζάχαρη πασπαλιστή, αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε πολύ καλά και σβήνουμε με ½ κρασοπότηρο από τη μαρινάδα μπύρας. Αφήνουμε τα υγρά να εξατμιστούν και γαρνίρουμε το νουά.




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου