Ζαρκάδι Άγριο.. και μεθυσμένο


Υλικά:

  • 1 κιλό ζαρκάδι κομμένο σε μικρές μεριδούλες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 φλυτζάνια λευκό κρασί
  • 1/2 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες χωρίς σπόρους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 2 πρέζες μπαχάρι τριμμένο
  • 4 φλυτζάνια σάλτσα ψητού
  • 1 φλυτζάνι τριμμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Παρασκευή:
  1. Σε ευρύχωρο σκεύος, κάψτε το βούτυρο με το λάδι και ροδίστε καλά σε  αυτό τα κομμάτια του ζαρκαδιού, σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λεμόνι και τα μπαχαρικά. 
  3. Αλατοπιπερώστε και συνεχίστε το μαγείρεμα 5′.
  4. Προσθέστε το κρασί, τη σάλτσα ψητού και το τριμμένο ψωμί. 
  5. Ανακτέψτε καλά, σκεπάστε το σκεύος και σιγομαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  6. Πετάξτε τις φέτες του λεμονιού και σερβίρετε το ζαρκαδι ζεστό περιλουσμένο με τη σάλτσα του.





Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου