ΥΛΙΚΑ
1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
3 φακ.ξερη μαγια
2 κ.σουπας ζαχαρη
2 κ.σουπας μελι
1 αυγο
2 κ.σουπας γλυκανισο
3 κ.σουπας αλατι
100 ml ελαιολαδο
1 1/2 ποτηρι νερου χλιαρο νερο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 ασπραδι
Λιγο γαλα
Σουσαμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανιτσα βαζουμε 1 κ.σουπας ζαχαρη,την μαγια 4 κ.σουπας αλευρι και ριχνουμε λιγο χλιαρο νερο ανακατευουμε ωστε να εχουμε εναν χυλο.
Αφηνουμε 10 λεπτα περιπου να ενεργοποιηθει η μαγια(φουσκωσει).(το νερο αυστηρα χλιαρο οχι καυτο)
Σε μεγαλη λεκανη τωρα βαζουμε το αλευρι,ριχνουμε 1 κ.σουπας ζαχαρη,2 κ.σουπας μελι,το αυγο,3 κ.σουπας αλατι,το γλυκανισο,το ελαιολαδο και την ενεργοποιημενη πια μαγια. Ανακατευουμε με το χερι καλα και αρχιζουμε να ριχνουμε λιγο λιγο το χλιαρο νερο μεχρι να εχουμε μια πολυ μαλακη αφρατη ζυμη που να μην κολλαει στα χερια.
Την σκεπαζουμε με πετσετα πολυ καλα και την αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει για 1ωρα. Αλειφουμε με ελαιολαδο ενα ταψακι 30αρι να ειναι ετοιμο.
Αφηνουμε 10 λεπτα περιπου να ενεργοποιηθει η μαγια(φουσκωσει).(το νερο αυστηρα χλιαρο οχι καυτο)
Σε μεγαλη λεκανη τωρα βαζουμε το αλευρι,ριχνουμε 1 κ.σουπας ζαχαρη,2 κ.σουπας μελι,το αυγο,3 κ.σουπας αλατι,το γλυκανισο,το ελαιολαδο και την ενεργοποιημενη πια μαγια. Ανακατευουμε με το χερι καλα και αρχιζουμε να ριχνουμε λιγο λιγο το χλιαρο νερο μεχρι να εχουμε μια πολυ μαλακη αφρατη ζυμη που να μην κολλαει στα χερια.
Την σκεπαζουμε με πετσετα πολυ καλα και την αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει για 1ωρα. Αλειφουμε με ελαιολαδο ενα ταψακι 30αρι να ειναι ετοιμο.
Παιρνουμε την ζυμη αφου εχει φουσκωσει την χωριζουμε σε 2 ισα μερη, και πλαθουμε 2 χοντρα κορδονια, τα οποια τα πλεκουμε κοτσιδα.
Παιρνουμε με προσοχη την κοτσιδα την βαζουμε στο ταψι και την κλεινουμε σε κυκλο.
Σκεπαζουμε παλι με πετσετα η'εχουμε προθερμανει τον φουρνο και τον εχουμε σβησει και το αφηνουμε να φουσκωσει για 20 λεπτα.
Κατοπιν διαλυουμε το ασπραδι με λιγο γαλα και αφου εχει φουσκωσει καλα το ψωμι στο κεντρο βαζουμε ενα κοκκινο αυγο μεχρι την μεση του. το αλειφουμε πολυ καλα,και ριχνουμε μπολικο σουσαμι
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα στις αντιστασεις.
Οταν ειναι ετοιμο το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει λιγο και το βαζουμε σε σχαρα να μην ιδρωσει.
Παιρνουμε με προσοχη την κοτσιδα την βαζουμε στο ταψι και την κλεινουμε σε κυκλο.
Σκεπαζουμε παλι με πετσετα η'εχουμε προθερμανει τον φουρνο και τον εχουμε σβησει και το αφηνουμε να φουσκωσει για 20 λεπτα.
Κατοπιν διαλυουμε το ασπραδι με λιγο γαλα και αφου εχει φουσκωσει καλα το ψωμι στο κεντρο βαζουμε ενα κοκκινο αυγο μεχρι την μεση του. το αλειφουμε πολυ καλα,και ριχνουμε μπολικο σουσαμι
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα στις αντιστασεις.
Οταν ειναι ετοιμο το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει λιγο και το βαζουμε σε σχαρα να μην ιδρωσει.
ΕΕΕΕ και για να μην ιδρώσετε και εσείς ψάχνοντας πάρτε ένα GPS , να μερικές επιλογές !
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου