Κατσικάκι "σουβλάτο"



Υλικά
  • 9,5 κιλά κατσικάκι
  • 1 λεμόνι
  • θαλασσινό αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 5 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο

Παρασκευή

Ράβουμε την κοιλιά του κατσικιού με ανοξείδωτο σύρμα για να μη φύγει η γέμιση και στερεώνουμε τη σκέπη στην κοιλιά του κατσικιού (προαιρετικά), επειδή είναι το τμήμα του κατσικιού που εξέχει πιο πολύ κατά το ψήσιμο,για να μην καεί, αν η σκέπη καεί κατά το ψήσιμο την πετάμε.

Βγάζουμε τις τριχούλες από το κατσικάκι που τυχόν δεν έβγαλε ο χασάπης μας, αφού το περάσουμε στη σούβλα και κατά τη διάρκεια του ψησίματος το αλοίφουμε με ειδικό πινέλο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη.

Το κατσικάκι μας θέλει τουλάχιστον 4 ώρες σε σούβλα στην ύπαιθρο να ψηθεί -κυμαίνεται ανάλογα με την ποσότητα των κάρβουνων που έχουμε χρησιμοποιήσει- και καταλαβαίνουμε ότι έγινε όταν αρχίσει το δέρμα να σκάει και να φαίνονται τα κοκκαλάκια από μέσα.

Καλό Πάσχα σε όλους!Χρόνια πολλά!

http://koukouzelis.com.gr/shop/el/

http://koukouzelis.com.gr/shop/el/psistaries-ygraeriou/8012-hq-bbq-lcd-fork.html






Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου