Ροδακινόπιτα.. απο τον Στέλιο Παρλιάρο




Υλικά

Zύμη

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 185 γρ. βούτυρο αγελάδας, από το ψυγείο, τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
  • 30 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (2 κ.σ.)
  • 50 γρ. νερό

Γέμιση

  • 1 κονσέρβα ροδάκιναστραγγισμένα
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 ασπράδι αυγού
  • αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα

Παρασκευή
 

Zύμη
Ζυμώνουμε στην κουζινομηχανή (μπλέντερ) ή στο μίξερ (με το φτερό) το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μείγμα από σβόλους. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενωθούν σε ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.



Τώρα είναι που χρειαζόμαστε ένα ανοιχτήρι για την κονσέρβα .. να μια (ή και δύο) καλή-ες ιδέα-ες...


http://koukouzelis.com.gr/shop/el/ergalia-kouzinas/7865-leifheit-sterling-anoixtiri-konserbas.html



http://koukouzelis.com.gr/shop/el/-hlektrika-maxairia/7026-severin-3852-ilektroniko-anoixtiri-konserbon.html


και συνεχίζουμε...





Συναρμολόγηση

Κόβουμε το κάθε μισό ροδάκινο από την κονσέρβα στα 3 και τα ανακατεύουμε με τη σκόνη φουντουκιού και το αλεύρι. Κόβουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε το ένα κομμάτι με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. Μεταφέρουμε το φύλλο σε ένα χαμηλό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. (που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί) ή σε μια ταρτιέρα ίδιας διαμέτρου. Σηκώνουμε τη ζύμη περιφερειακά έτσι ώστε να καλύψει τα τοιχώματα και κόβουμε όση εξέχει από αυτά.

Ανακατεύουμε τον κρόκο με 1 κ.σ. νερό και αλείφουμε τη ζύμη. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα των ροδάκινων. Ανοίγουμε και το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση. Πιέζουμε το φύλλο περιφερειακά έτσι ώστε να κολλήσει στη ζύμη που βρίσκεται στα πλαϊνά.

Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι και αλείφουμε την επιφάνεια της τάρτας. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210◦C για 15 λεπτά και στους 190◦C-200◦C για 25 λεπτά ακόμη.



Πηγή: http://www.steliosparliaros.gr/efkola/efkola-me-frouta/rodakinopita/



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου