ΥΛΙΚΆ
- 600 γρ. ψαρονέφρι
- 1.500 γρ. πατάτες κομμένες
- 100 γρ. κεφαλογραβιερα πικάντικη κομμένη σε φαρδιά μπαστούνια
- 6 σκ. σκόρδου κομμένες στην μέση
- 1 κ .σούπας μουστάρδα
- 1 κ. σούπας γιαούρτι
- 1 κ. σούπας μέλι
- 50 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Σπάγκο και σακοράφα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
- Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας.
- Σε μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά,γιαούρτι,μουστάρδα μέλι.
- Απλώνουμε σε ξύλο κοπής το κρέας,ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη να πάνε παντού.
- Κατόπιν βάζουμε την μίση ποσότητα γιαούρτι μουστάρδα μέλι και με το χέρι μας τα απλώνουμε παντού.
- Προσθέτουμε το τυρί τα σκόρδα, το τυλίγουμε σε ρόλο,και το ράβουμε πολύ καλά,και τα πλαϊνά να μην μας βγει η γέμιση.
- Ρίχνουμε και εξωτερικά αλάτι,πιπέρι ρίγανη,
- και το υπόλοιπο μιγμα με το γιαούρτι την μουστάρδα και το μέλι,να πάνε παντού.
- Βάζουμε σε ταψί τις κομμένες πατάτες,με αλάτι,πιπέρι ρίγανη, προσθέτουμε και το ρολό, ρίχνουμε το λάδι λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μας.
- Κατά την ώρα ψησίματος το γυρνάμε προσεχτικά να πάρει χρώμα και από την κάτω μεριά.
- Όταν ψηθεί,αφαιρούμε προσεχτικά τον σπάγγο ,το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου