74 Συμβουλές Μαγειρικής σε μία σελίδα!



Επειδή το καλό φαγητό είναι απόλαυση αλλά πολλές φορές μπορεί να γίνει πραγματικός μπελάς, με αυτά τα έξυπνα tips η μαγειρική θα γίνει παιχνιδάκι κι εσείς ο/η κυρίαρχος της κουζίνας σας!


Για να διατηρήσουν το χρώμα τους τα κρεμμύδια στο σοτάρισμα
Πριν το σοτάρισμα, ρίξτε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνετε.

Τι μπορούμε να κάνουμε αν το κρέας δεν βράζει;Αν το κρέας που βράζετε παραμένει πολύ σκληρό, ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

Για να μη μυρίζει το κουνουπίδι
Για να αποφύγετε δυσάρεστες οσμές, μπορείτε να ρίξετε στο νερό μισό λεμόνι ή μια φέτα ψωμί.

Για να μαλακώσει το χταπόδι στο βράσιμο
Το χταπόδι μαλακώνει εάν ρίξετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.

Για να γίνει σπυρωτό το ρύζι
Για να φτιάξετε σπυρωτό ρύζι προσθέστε στη διάρκεια του βρασμού 3-4 σταγόνες λεμονιού.

Για να αφαιρέσετε όλο το λίπος από το σπιτικό ζωμό σαςΒάλτε το ζωμό στο ψυγείο. Όταν τον βγάλετε θα έχει δημιουργηθεί στην επιφάνεια ένα στρώμα από παγωμένο λίπος, το οποίο στη συνέχεια μπορείτε πολύ εύκολα να αφαιρέσετε.

Για να μην κολλάει η ζύμη
Αν η ζύμη σας κολλάει όταν προσπαθείτε να ανοίξετε φύλλο, βάλτε τη για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με διαφανή μεμβράνη.

Για τραγανή ζύμη πίτσας
Για να κάνετε πιο γευστική και τραγανή τη σπιτική σας πίτσα, βάλτε στη ζύμη λίγη ζάχαρη.

Για τον σωστό πουρέ
Αν γίνει ο πουρές αραιός προσθέστε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και συνεχίστε λίγο ακόμη το βράσιμο. Αν γίνει πολύ πηχτός, αραιώστε τον με λίγο γάλα.

Για να ωριμάσουν τα αβοκάντο σας
Εάν αγοράσατε αβοκάντο που δεν είναι τόσο ώριμα, τυλίξτε τα σε εφημερίδες και αφήστε τα στο δωμάτιο.

Για να διατηρήσετε τη φέτα
Βράστε νερό με γάλα και αλάτι και περιχύστε τη. Μετά βάλτε τη σε δοχείο που κλείνει ερμητικά.

Για διατηρηθούν φρέσκα τα μπισκότα σας
Διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο. Εάν έχουν πάρει υγρασία, βάλτε τα για 5 λεπτά στο φούρνο για να γίνουν και πάλι τραγανά.

Για να βγάλετε περισσότερο χυμό από το λεμόνι
Πριν το στύψετε, κυλήστε το πιέζοντάς το με δύναμη σε σκληρή επιφάνεια. Επίσης πριν το στύψετε, μπορείτε να το βάλετε σε ζεστό νερό.

Για πετυχημένη σπιτική μαρέγκα
Χρησιμοποιείστε φρέσκα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεχωρίστε πολύ προσεκτικά τον κρόκο από τα ασπράδια. Αν τυχόν σπάσει κρόκος μέσα στα ασπράδια, τότε η μαρέγκα δεν θα πετύχει. Επίσης κατά το χτύπημα ρίξτε τους μερικές σταγόνες λεμόνι ή λίγη ζάχαρη άχνη ή λίγες σταγόνες ξύδι.

Πώς να βάλετε σωστά σκόρδο στο φαγητόΒάλτε το σκόρδο στο φαγητό σας στην αρχή για πιο απαλή γεύση ή στο τέλος για πιο έντονη γεύση και μυρωδιά.

Αν σας δυσαρεστεί η μυρωδιά της αμμωνίας
Η αμμωνία στα γλυκά σας μπορεί να αντικατασταθεί με Μπέϊκιν Πάουντερ.

Για να λιώσετε την κουβερτούρα
Εάν δεν θέλετε να λιώσετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, τότε χρησιμοποιείστε το φούρνο μικροκυμάτων. Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια ή αγοράστε ένα φάκελο Κουβερτούρα σε Σταγόνες . Βάλτε τη σε μπολ και ζεστάνετέ την στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Κατόπιν ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα.

Για να μη σπάσει το αυγό σας ενώ το βράζετε
Θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι από το ψυγείο. Επίσης βάλτε μέσα στο νερό που βράζει ένα κουταλάκι.

Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες στο βράσιμο

Την ώρα που βράζουν ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξύδι.

Η σωστή θερμοκρασία για το τηγάνισμα

- Σε μεσαία θερμοκρασία για τηγανητά που περιέχουν πολύ νερό, όπως πατάτες και άλλα λαχανικά
- Σε υψηλή θερμοκρασία για αλευρωμένα ή βουτυρωμένα τρόφιμα
- Σε πολύ υψηλή θερμοκρασία για μικρού μεγέθους ψαρικά, όπως καλαμαράκια, κροκέτες κ.λπ.
-Τα μπιφτέκια και τα κρέατα χρειάζονται δυνατή φωτιά στην αρχή και μέτρια στο τέλος.

Για τραγανές τηγανιτές πατάτες
Αφήστε τις πατάτες μισή ώρα πασπαλισμένες με λίγο αλάτι. Στη συνέχεια τις στεγνώνετε σε πετσέτα και τις τηγανίζετε.

Για να μη δημιουργούνται σβόλοι στο αλεύρι
Ρίξτε στο μίγμα του αλευριού μια πρέζα αλάτι.

Για να μην κόψει η κρέμα γάλακτος
Αν θέλετε να προσθέσετε κρέμα γάλακτος σε φαγητό που περιέχει σάλτσα ντομάτας, για να μην κόψει προσθέστε σταδιακά τη σάλτσα στην κρέμα γάλακτος και όχι το αντίθετο ή προσθέστε στην κρύα κρέμα γάλακτος λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ. Στη συνέχεια χτυπήστε καλά το μίγμα, ρίξτε το στο φαγητό και ανακατέψτε καλά.

Για να μη μυρίσει το σπίτι όταν μαγειρεύετε κοτόπουλο
Ρίξτε πάνω στο κοτόπουλο χυμό πορτοκάλι και βάλτε στην κοιλιά του μισό λεμόνι ή πορτοκάλι και φύλλα από φασκόμηλο.

Για να ξεφορμάρετε εύκολα τις κρέμες

Βουτήξτε τα πιάτα ή τα μπολ σε κρύο νερό πριν βάλετε μέσα την κρέμα.

Για να ξεκολλήσετε εύκολα τα γλυκίσματα με ζελέ από τη φόρμα / φαρμάκια

Περνάτε ένα μαχαίρι γύρω από τις άκρες του ζελέ και βυθίζετε για μερικά δευτερόλεπτα τη φόρμα σε βραστό νερό.

Πώς να φτιάξετε γκανάζ
Ρίχνετε σε ένα μπολάκι κουβερτούρα σε κομμάτια και χλιαρό γάλα ή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η γκανάζ να αποκτήσει λεία, ομοιόμορφη και γυαλιστερή δομή.

Για να μην κόψει η μαγιονέζα
Μπορείτε να σώσετε την κομμένη μαγιονέζα σας σε μπεν μαρί: βάζετε σε μπολ ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, πιπέρι και αλάτι. Κατόπιν, προσθέτετε την μαγιονέζα σιγά-σιγά, χτυπώντας το μίγμα μέχρι να πήξει.

Για να διορθώσετε το πολύ ξύδι στη σπιτική sauce ή vinaigrette

Ρίξτε μέσα ένα κομμάτι ψίχας ψωμιού και λίγο λάδι. Το ψωμί θα απορροφήσει το πολύ ξύδι και μετά μπορείτε θα το αφαιρέσετε.

Αλάτι στο φαγητό
Για να μην σκληρύνει το κρέας ή το κοτόπουλο ρίξτε το αλάτι προς το τέλος του μαγειρέματος.

Έξυπνα παγάκια
Αν χρησιμοποιείτε λευκό κρασί, λεμόνι ή τοματοχυμό όταν μαγειρεύετε, μπορείτε να τα βάλετε σε παγοκύστες. Έτσι όταν θα τα χρειαστείτε, θα ρίχνετε ένα παγάκι από αυτά στο φαγητό.
Αν θέλετε να έχετε εντυπωσιακά παγάκια στα πάρτι σας, βάλτε στη θήκη με τα παγάκια λίγες σταγόνες μέντας, γρεναδίνης ή λεμονιού.

Για επιτυχία στο κέικΠρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Αποφεύγετενα ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.

Για να φουσκώσει το σουφλέ
Κατά την προετοιμασία του σουφλέ όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να μην περιέχουν υγρά και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σπάστε τα αυγά και ανακατέψτε τους κρόκους των αυγών. Τοποθετήστε το σουφλέ στο φούρνο και ψήστε το σε χαμηλή θερμοκρασία. Καλό θα ήταν να μην ανοίγετε τον φούρνο, ειδικά το πρώτο μισάωρο του ψησίματος.

Για φρέσκες σαλάτες
Κόψτε τα λαχανικά και βάλτε τα στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη. Αλάτι, ξύδι και λάδι θα βάλετε λίγο πριν τις σερβίρετε.

Βράσιμο ψαριών και οστρακοειδών
Μια καλή ιδέα για να βράσετε τα οστρακοειδή και τα ψάρια σας είναι σε θαλασσινό νερό. Η σούπα σας θα μυρίζει θάλασσα.

Για να καθαρίσετε εύκολα το σκόρδο

Ζεματίστε τις σκελίδες για λίγα λεπτά και θα ξεφλουδίζονται πανεύκολα.

Είναι φρέσκα τα ψάρια;
Για να ελέγξετε εάν τα ψάρια είναι φρέσκα μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα: Ελέγχετε πρώτα τα μάτια του ψαριού να είναι λαμπερά και τα βράγχιά του να έχουν σκούρο κόκκινο χρώμα ή ροζ και να είναι υγρά. Τέλος, αν το πιέσετε με το δάχτυλο και το κρέας του ψαριού επανέλθει γρήγορα στην αρχική του κατάσταση, τότε το ψάρι έχει σάρκα ελαστική και είναι φρέσκο.

Είναι φρέσκα τα οστρακοειδή;

Φρέσκα όστρακα είναι εκείνα τα οποία δείχνουν σημάδια ζωής όταν προσπαθείτε να τα ανοίξετε. Είναι κλειστά ή κλείνουν μόλις ενοχληθούν και ανοίγουν μετά το βράσιμο ή το άχνισμα. Όταν τα ανοίγεται η σάρκα τους πρέπει να είναι γερά προσκολλημένη στο κέλυφος, υγρή και άοσμη ενώ για να διαπιστώσετε αν είναι ζωντανά και αν αντιδρούν ρίξτε πάνω τους λίγες σταγόνες λεμόνι.

Είναι φρέσκα τα μαλάκια;
Τα μαλάκια δεν είναι φρέσκα όταν είναι κοκκινωπά και μαλακά. Τα ωμά χταπόδια πρέπει να είναι σκληρά, και με χρώμα γκρι – άσπρο για να θεωρούνται φρέσκα ενώ οι σουπιές και τα καλαμάρια πρέπει να έχουν σφριγηλό κρέας και το χρώμα του ψαχνού τους να είναι κατάλευκο. Ακόμη μία ένδειξη ότι τα μαλάκια είναι φρέσκα είναι το μελάνι τους. Όσο πιο πολύ μελάνι έχουν, τόσο πιο φρέσκα είναι.

Αγοράζοντας γαρίδες και αστακούς
Γαρίδες και αστακοί πρέπει έχουν έντονο χρώμα είτε κόκκινο είτε μαύρο για να θεωρηθούν καλές. Προσοχή: πρέπει το κεφάλι τους να μη δείχνει μαύρο και να μην μυρίζουν μπαγιάτικα ή αμμωνί. Επίσης ελέγξτε την ένωση του κεφαλιού με το σώμα η οποία να πρέπει να είναι λευκή κι όχι γκρι.

Το τέλειο ριζότο
Χρησιμοποιήστε ρύζι τύπου Arborio, το οποίο είναι ιδανικό για ριζότο και -αν έχετε- βιολογικό ζωμό κρέατος, κοτόπουλου ή λαχανικών. Μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτοντας από το ζωμό κάθε λίγο μέχρι το ρύζι να το απορροφήσει.

Για το βράσιμο του ρυζιού
Το ρύζι δεν πρέπει να ανακατεύεται κατά το μαγείρεμά του. Με το συχνό ανακάτεμα το ρύζι μαλακώνει, κολλάει και λασπώνει.

Για να ξεφλουδίσετε εύκολα τις τομάτες

Βουτήξτε τις τομάτες πρώτα σε βραστό νερό για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σε κρύο.

Για καθάρισμα κρεμμυδιών χωρίς δάκρυα

Δοκιμάστε να τα καθαρίσετε κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης ή κάτω από τον απορροφητήρα.

Μαγειρεύοντας όσπρια
Μουσκέψτε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα στραγγίξτε τα και βάλτε τα σε καινούριο νερό. Όλα τα όσπρια πρέπει να μαγειρεύονται σε σιγανή φωτιά και σε νερό που έχει προστεθεί λίγη μαγειρική σόδα και λίγο λάδι για να μαλακώσουν. Αλατίστε τα όσπρια στο τέλος του μαγειρέματος για να μην ξεφλουδίσουν και σκληρύνουν.

Για το βράσιμο των ζυμαρικών
Ένα μυστικό για να βράσουν τέλεια τα ζυμαρικά σας είναι να τα ρίχνετε όλα μαζί, την ίδια στιγμή χωρίς να τα κόβετε εκτός αν είναι μικρά σε μέγεθος που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τα ρίχνετε στην κατσαρόλα λίγα-λίγα. Όταν τα βράζετε θα πρέπει να σκεπάζετε την κατσαρόλα κατά τα 2/3 με νερό, με αυτό τον τρόπο τα ζυμαρικά σας θα βράσουν ομοιόμορφα. Για να μη χύνεται το νερό όταν βράζουν, προσθέστε λίγο λάδι .

Για το ψήσιμο των γλυκών
Ψήνετε τα κέικ, τα παντεσπάνια ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα συνήθως στην κάτω θέση του φούρνου έτσι ώστε η επιφάνειά τους να φθάνει στη μέση του φούρνου. Τα κουλουράκια, οι κουραμπιέδες ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται στο μεσαίο ράφι του φούρνου, ενώ τα μπισκότα στο πιο ψηλό.

Για τη διατήρηση των λαχανικών σας

Για να διατηρήσετε τα πράσινα λαχανικά σας (μαρούλια, σαλάτες, άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό) τουλάχιστον για ένα μήνα φρέσκα και με ζωντανό χρώμα, τυλίξτε τα σε χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τα σε σακούλα στο ψυγείο.

Για τραγανές ψητές πατάτες
Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Κατόπιν, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή και λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.

Όταν το μέλι «ζαχαρώσει»
Το μέλι δεν αλλοιώνεται οπότε δεν χρειάζεται να το πετάξετε. Επίσης, εάν ζαχαρώνει σημαίνει ότι είναι φυσικό και αγνό μέλι από άνθη. Βάλτε το μέλι σε ένα γυάλινο δοχείο και βυθίστε το σε ένα κατσαρολάκι με νερό στους 45-55 °C.
Προσοχή: μην το βράσετε, γιατί θα χαθούν τα αρωματικά και θρεπτικά του στοιχεία. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το σε χώρο δροσερό και σκοτεινό εκτός ψυγείου, για να καθυστερήσετε την κρυστάλλωση.

Πώς να κρατήσετε τα μπισκότα σας μαλακά

Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.

Για σπιτικά κρουτόν

Όταν φτιάχνετε σπιτικά κρουτόν, προτιμάτε το μπαγιάτικο ψωμί εάν σας έχει περισσέψει, γιατί έτσι τα κρουτόν γίνονται πιο τραγανά.

Για να παραμείνουν τραγανές οι πίτες μας
Τις αφήνετε να κρυώσουν χωρίς να τις σκεπάσετε αφού τις βγάλετε από το φούρνο. Την επομένη μέρα, εάν θέλετε να τις ζεστάνετε, τις ραντίζετε με λίγο νερό και κατόπιν τις βάζετε στο φούρνο.

Πότε αλατίζεται το φαγητό;
-Τα όσπρια και τα λαχανικά πρέπει να τα αλατίζονται προς το τέλος του μαγειρέματος διότι εάν τα αλατίσετε από την αρχή σκληραίνουν.
-Το κρέας και τα ψάρια πρέπει να αλατίζονται πολύ πριν το μαγείρεμά τους.
-Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν από την αρχή σε αλατισμένο νερό.
-Οι τηγανητές πατάτες και τα τηγανιτά αυγά πρέπει να αλατίζονται πριν τηγανιστούν.

Ζάχαρη και αλάτι
Πάντα βάζετε μια πρέζα αλάτι στα γλυκά σας και μια πρέζα ζάχαρη στις σάλτσες των φαγητών σας. Με το αλάτι αναδεικνύεται η γλυκύτητα της ζάχαρης, οι ζύμες και τα γλυκά σας θα κερδίσουν σε γεύση. Με τη ζάχαρη μειώνεται το οξύ που περιέχουν τα φαγητά λόγω κυρίως της ντομάτας και έτσι δεν ξινίζουν.

Για αφράτα μπιφτέκια
Εάν θέλετε τα μπιφτέκια σας να γίνουν πιο αφράτα, τότε προσθέστε στον κιμά και μια κουταλιά του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ.

Για διάφανα παγάκια
Για να έχετε εντυπωσιακά διάφανα παγάκια χρησιμοποιείστε στις παγοκύστες βραστό νερό.

Για αρωματικές βραστές πατάτες
Οι βραστές πατάτες αποκτούν ξεχωριστό άρωμα και γεύση, αν μέσα στο νερό που βράζουν προσθέσετε μυρωδικά: δυόσμο, μαϊντανό ή ρίγανη.

Για πεντανόστιμη τούρτα σοκολάτας
Όταν φτιάχνετε τούρτα σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά σούπας λευκό ξύδι στη ζύμη. Έτσι θα γίνει πιο μαλακή και λιγότερο στεγνή.

Νόστιμες σούπες
Μόλις σερβίρετε την σπιτική σας σούπα προσθέστε 1 κουταλιά γιαούρτι. Η βελούδινη υφή της θα αποκτήσει και μια λεπτή γεύση.

Εναλλακτικό σπανακόρυζο

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρύζι στο σπανακόρυζο με πλιγούρι. Θα δείτε ότι η γεύση του είναι πιο λεπτή και θα αρέσει σε όλους.

Καθαρίζοντας πατάτες
Για να μη μαυρίσουν οι κομμένες πατάτες βάλτε τις σε αλατισμένο νερό.

Το μυστικό του σουφλέ
Για να φουσκώσει ομοιόμορφα το σουφλέ, πριν το βάλετε στο φούρνο βυθίστε ένα βρεγμένο μαχαίρι στο μίγμα και σχηματίστε έναν κύκλο.

Ετοιμάζοντας το κοτόπουλο για το φαγητό
Ξεπλύνετε το κοτόπουλο με ξύδι μήλου ή αρωματικών χόρτων για να πάρει ένα ευχάριστο άρωμα.

Ζεσταίνοντας βούτυρο στο τηγάνι
Προσέξτε η θερμοκρασία να είναι χαμηλή διότι πιτσιλάει και μαυρίζει γρήγορα.

Ετοιμάζοντας τον κιμά
Για να γίνει αφράτος ο κιμάς για τα σουτζουκάκια σας, μπορείτε όταν τον ζυμώνετε να προσθέσετε λίγο παραπάνω νερό.

Για νόστιμα φιλετάκια
Για να μείνουν ζουμερά και να μη στεγνώσουν τα φιλετάκια όταν τα τηγανίζετε, δεν πρέπει να τα τσιμπάτε με το πιρούνι, αλλά να τα γυρίζετε με σπάτουλα.

Για νόστιμες βραστές γαρίδες
Για να γίνουν πιο νόστιμες οι γαρίδες όταν τις βράζετε, προσθέστε λίγη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας ξύδι.

Για νόστιμο βραστό ψάρι

Για να γίνει το ψάρι στέρεο και άσπρο, προσθέστε στο ζωμό που βράζει το χυμό μισού λεμονιού.

Τέλειο σερβίρισμα για το παστίτσιο

Όταν βγάλετε το παστίτσιο από το φούρνο, για να κοπεί σε ωραία κομμάτια θα πρέπει να το αφήσετε τουλάχιστον 20 λεπτά να κρυώσει και μετά να το κόψετε.

Οι τέλειες αγκινάρες

Όταν καθαρίζετε τις αγκινάρες μπορείτε να τις τρίψετε με λεμόνι και μετά να τις ρίξετε στο αλατόνερο.

Για να μη μαυρίζουν οι φέτες μπανάνας στα γλυκά

Για να αποφύγετε το μαύρισμα, περιχύστε τις μπανάνες με χυμό λεμονιού.

Για να δέσει το γλυκό του κουταλιού
Βράζετε αρχικά τα φρούτα στο σιρόπι για περίπου 15 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι για ένα βράδυ και αν την επόμενη μέρα έχει νερώσει, συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.

Για νόστιμες κρέπες
Προσθέτετε λίγη μπύρα στο μίγμα, την κάνει αέρινη, ελαστική και βοηθά να απορροφηθεί η σως, η μαρμελάδα ή το σιρόπι με την οποία θα την περιχύσετε.






Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου