Υλικά
- 200 γρ. γαύρος
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- Μισό κουτ.γλ. ρίγανη
- 3 κουτ.σούπας μουστάρδα
- Μισό κουτ.γλ. τσίλι σε σκόνη
- 5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κουτ.γλ. κουρκουμά
Διαδικασία
- Πλένουμε και φιλετάρουμε το γαύρο
- Το βάζουμε σε πιάτο, αλατίζουμε και ρίχνουμε μισό κουταλάκι κουρκουμά
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα ψάρια
- Τα βγάζουμε σε πιάτο όταν πάρουν χρώμα
- Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι-πιπέρι και ρίγανη
- Ρίχνουμε τη μουστάρδα και λίγο ακόμα κουρκουμά
- Προσθέτουμε ¼ κούπας νερό και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά
- Προσθέτουμε το τσίλι και λίγο νερό ακόμα
- Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το γαύρο
- Αφήνουμε για 8 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα
- Ο γαύρος πικάντικος σαγανάκι με μουστάρδα είναι έτοιμος!
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου