Μαρινάδες

Η προεργασία είναι το ήμισυ ενός επιτυχημένου μπάρμπεκιου. Είναι κοινό μυστικό ότι μια μαρινάδα κάνει το κρέας πιο ζουμερό και μαλακό, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τη γεύση του και προσδίδει υπέροχο άρωμα. Επίσης, είναι η ιδανική λύση αν θέλετε να αποφύγετε τις σάλτσες ή τα πολλά καρυκεύματα μετά το ψήσιμο που συνήθως προσθέτουν λιπαρά και θερμίδες. Εμείς σας προτείνουμε κάποιες μαρινάδες για να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στα γευστικά σας γούστα.

Μαρινάδες

Για κοτόπουλο


(Τα υλικά είναι για ένα μεσαίο κοτόπουλο ή για 4-5 μέτρια φιλέτα) 



Μαρινάδα με πορτοκάλι και ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ. σ. ρίγανη
μαύρο πιπέρι
(Ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα με πινέλο πάνω στο κοτόπουλο. Αφήστε το για 4-6 ώρες στο ψυγείο. Προαιρετικά μπορείτε να αλείφετε το κοτόπουλο με τη συγκεκριμένη μαρινάδα κατά την διάρκεια του ψησίματος.)
 
Μαρινάδα με κύμινο και κανέλα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ. σ. τριμμένο κύμινο
1 κ. γ. πάπρικα
½ κ. γ. κόκκινο πιπέρι
1 κ. γ. κανέλα
ξύσμα από ένα λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
(Ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα με πινέλο πάνω στο κοτόπουλο. Αφήστε το για 4-6 ώρες στο ψυγείο.)
 
Μαρινάδα με γιαούρτι και κάρυ
2 κούπες στραγγιστό γιαούρτι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
4 κ. σ. γλυκό κάρυ
ένα τριμμένο κρεμμύδι
λίγο αλάτι
(Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα καλά ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου. Αφού το σκεπάσετε με μια ζελατίνα βάλτε το στο ψυγείο και αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί όλη τη νύχτα.)

Για χοιρινό

(Τα υλικά είναι για περίπου 3-4 μεσαίες μπριζόλες ή για περίπου 1 κιλό κρέας χοιρινό)

Μαρινάδα με κρασί και πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κ. σ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
(Βάλτε τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα καλά, προσθέστε το κρέας και αφήστε το για τουλάχιστον 6 ώρες μέσα στη μαρινάδα ώστε να πάρει ταυτόχρονα τη μυρωδιά της αλλά και να μαλακώσει)

Μαρινάδα με πορτοκάλι και μέλι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ. σ. μέλι
λίγο πιπέρι
(Ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα με πινέλο πάνω στο κρέας. Αφήστε το για 4-6 ώρες στο ψυγείο. Προαιρετικά μπορείτε να αλείφετε το κοτόπουλο με τη συγκεκριμένη μαρινάδα κατά την διάρκεια του ψησίματος.)

Μαρινάδα με μπύρα και κρεμμύδι
1 ποτήρι μπύρα
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
(Ανακατέψτε τη μπύρα με το λιωμένο σκόρδο σε ένα μπολ ώστε να διαλυθεί το τελευταίο, στη συνέχεια προσθέστε τις ροδέλες από το κρεμμύδι και τέλος βυθίστε μέσα το κρέας. Αφήστε το να μαριναριστεί για 6-8 ώρες περίπου)

Μαρινάδα με λεμόνι, θυμάρι, βασιλικό και μαϊντανό
1/3 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού
2-3 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
1 κ.γ. θυμάρι,
1 κ.γ. βασιλικό
5 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
(Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε για 4-6 ώρες να μαριναριστεί.)

Για αρνί

(Τα υλικά είναι για περίπου 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια)


Μαρινάδα με θυμάρι, σκόρδο και κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι
χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
(Ανακατέψτε τα υλικά, απλώστε το μείγμα με ένα πινέλο στα παϊδάκια και στη συνέχεια αφήστε τα στο ψυγείο για 3-4 ώρες)
 
Μαρινάδα με μέντα και λεμόνι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ. σ. φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
(Ανακατέψτε τα υλικά, απλώστε το μείγμα με ένα πινέλο στα παϊδάκια και στη συνέχεια αφήστε τα στο ψυγείο για 3-4 ώρες)

Μαρινάδα με γιαούρτι και φασκόμηλο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 κλωνάρια φασκόμηλο
(Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια βυθίστε τα παιδάκια στη μαρινάδα. Αφήστε τα να απορροφήσουν τα αρώματα για 4-5 ώρες)

Μαρινάδα με σκόρδο, ρίγανη και δάφνη
3 κ. γ. χυμό λεμονιού
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 λεπτοκομμένες σκελίδες σκόρδο
½ κ.γ θυμάρι
1/2 κ.γ ρίγανη
1-2 φύλλα δάφνη
αλάτι & πιπέρι

(Ανακατεύουμε τα υλικά και τοποθετούμε τα παϊδάκια στο μείγμα για 4-5 ώρες.)

Για λαχανικά

Μαρινάδα με λεμόνι, βασιλικό και σκόρδο
¼ κούπα ελαιόλαδο
¼ κούπα χυμό λεμονιού
φύλλα φρέσκου βασιλικού
¼ κ.γ. ρίγανη
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
πιπέρι
(Χτυπάμε σε σέικερ τα υλικά. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε μια ρηχή πιατέλα και τα περιχύνουμε με το μείγμα. Τα  σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα)




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου