News
Loading...

Μπακαλιάρος στο φούρνο με ελιές

ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
1.5 κιλό υγράλατος (παστός) μπακαλιάρος
6 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
2 καρότα
3-4 πατάτες
10 ελιές
1/2 φλ. σταφίδες μαύρες
1 μεγάλη ντομάτα πολτοποιημένη
1 κουτί  Pumarro (250 γρ)
2 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. πάπρικα
Πιπέρι τρίχρωμο φρεσκοτριμένο 
5-6 σπυριά μπαχάρι
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ποτήρι νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξαλμυρίζουμε (*) τον μπακαλιάρο  και τον κόβουμε σε κομμάτια.
Κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια, σε κομμάτια τις πατάτες, σε ροδέλες τις πιπεριές και τα καρότα.
Σε κατσαρόλα, βάζουμε τα κρεμμύδια με λίγο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. 
Μόλις το νερό τελειώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε στο ταψί που θα ψήσουμε το φαγητό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βαθύ, βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και τον μπακαλιάρο για να σωταριστεί.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά (εκτός από τα κρεμμύδια και τις ελιές) και τα σωτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Τα βάζουμε κι αυτά στο ταψί με τα κρεμμύδια, στρώνοντας τα λαχανικά από κάτω και τον μπακαλιάρο από πάνω.
Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και το Pumarro, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις σταφίδες, το μαϊντανό, την πάπρικα, το πιπέρι, τις ελιές, τα σπυριά μπαχάρι και το νερό.
Ανακατεύουμε προσεκτικά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε να ψηθεί για 50-60 λεπτά σκεπασμένος, ώστε να βράσει.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά, περίπου, ώστε να ψηθεί από πάνω και να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι του.  
Γίνεται ένα υπέροχο και αρωματικό πιάτο


(*) Πώς ξαλμυρίζουμε τον υγράλατο μπακαλιάρο;
1- Ξεπλένουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου και με ένα μαχαιράκι μυτερό, ανασηκώνουμε την άκρη της πέτσας και την αφαιρούμε.
2- Πλένουμε με άφθονο κρύο νερό τον μπακαλιάρο.
3- Τον κόβουμε σε κομμάτια και τον βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό για 3 ώρες.
4- Μετά, αλλάζουμε το νερό και το αφήνουμε για άλλες τρεις ώρες.
5- Η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε 3 ώρες, περίπου, μέχρι να συμπληρωθούν 4 φορές, οπότε μπορούμε να τον μαγειρέψουμε.

 




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.


Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Κοινοποίηση στο Google Plus

1 σχόλιο απο τον Ευθύμιος

"Ο μοναδικός συνδυασμός καλής ποιότητας και σωστής τιμής, η ευγενική εξυπηρέτηση του πελάτη, πριν και μετά την πώληση, κατατάσσουν την KOUKOUZELIS market electric στις πρώτες θέσεις επιλογής του καταναλωτικού κοινού." Το δίκτυο της εταιρείας αποτελείται από 3 φυσικά καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ενώ οι καταναλωτές που προτιμούν το διαδίκτυο για τις αγορές τους μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδραστικό, e-shop της KOUKOUZELIS market electric στην διεύθυνση http://koukouzelis.com.gr
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου