Παριανή Κακαβιά

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό διάφορα ψάρια (σκορπίνα, χάνο, πέρκα, λύχνο, χριστόψαρο)
1 κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
½ λίτρο νερό
Αλάτι,πιπέρι
Παριανά παξιμάδια

Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Βάζετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι που ψιλοκόψατε και το σοτάρετε ελαφρά.
2. Προσθέτετε λίγο φρέσκο πιπέρι, ανακατεύετε και όταν μαραθεί λίγο το κρεμμύδι, ρίχνετε το ξύδι. 3, Αφήνετε να πάρουν μια βράση και ανακατεύετε. Στο στάδιο αυτό αρχίζει να δένει το λάδι με το ξύδι και γίνετε ο ζωμός γαλακτώδης. Προσθέτετε μισό λίτρο νερό και δυναμώνετε λίγο τη φωτιά.
4. Μόλις βράσει το περιεχόμενο της κατσαρόλας, χαμηλώνετε τη φωτιά και αρχίζετε να ρίχνετε μέσα τα ψάρια, από τα πιο σκληρά στα πιο μαλακά (σκορπίνες, λύχνους, πέρκα, χάνους, χριστόψαρο). Συμπληρώνετε με λίγο νερό αν χρειάζεται, ίσα ίσα να σκεπαστούν, ρίχνετε λίγο αλάτι και μισοσκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της για περίπου 10 λεπτά
5. Όταν ο ζωμός αρχίσει να πήζει , σβήνετε τη φωτιά, βγάζετε ένα ένα τα ψάρια και τα ακουμπάτε σε μια πιατέλα. Σερβίρετε το ζωμό σε βαθιά πιάτα ρίχνοντας μέσα στο καθένα ένα παξιμαδάκι .




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου