Υλικά:
- 700 γρ. τσουκνίδες
- 300 γρ. άγρια χόρτα (λάπατα, ζοχοί, σέσκουλα)
- 1 κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι δυόσμο
- ½ φλ. δυόσμο
- 250 γρ. φέτα
- 2 αβγά
- 4 κ.σ. τραχανά
- αλάτι - πιπέρι
- 1 δόση για χωριάτικο φύλλο *
- αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
- Βιτάμ λιωμένη για το ταψί
*Υλικά για το χωριάτικο φύλλο:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
- 1 κ.σ. ξίδι
- ½ φλ. Βιτάμ λιωμένη
- 2-2½ φλ. χλιαρό νερό
- αλεύρι για το άνοιγμα
- 3/4 φλ. Βιτάμ λιωμένη για το άλειμμα των φύλλων
Παρασκευή:
- Φοράμε πλαστικά γάντια και καθαρίζουμε προσεχτικά τις τσουκνίδες, κρατώντας τα φύλλα και τις κορφές. Χοντροκόβουμε τα χόρτα.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε στην αρχή τα κρεμμυδάκια με το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τις τσουκνίδες και τα χόρτα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος από τα χόρτα και να μαλακώσουν.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα αβγά, πιπέρι, τον τραχανά και τη φέτα σε κομματάκια.
- Ανοίγουμε τα δύο πρώτα φύλλα και τα στρώνουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με Βιτάμ αφού πρώτα τα βιταμώσουμε ξεχωριστά. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα, που θα στρώσουμε ζαρωμένα.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, την αλείφουμε με Βιτάμ, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε ζεστό φούρνο γύρω στη 1 ώρα περίπου.
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου