Donuts (Ντόνατς)

Υλικά:
160 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
7 γραμμάρια ξηρή μαγιά
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
15 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
20 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
65 ml χλιαρό πλήρες γάλα
45 ml ζεστό νερό
1 αυγό χτυπημένο
2 λίτρα ηλιέλαιο
6 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα, πραλίνα φουντουκιού ή σοκολάτα για το topping

Εκτέλεση σε βήματα:
 1. Αναμίξτε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το βούτυρο σε ένα μπολ με ζεστό γάλα και νερό και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Ρίξτε αυτό μέσα στο μπολ μαζί με το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν σε ζύμη. Θα πρέπει να είναι σταθερή αλλά αρκετά μαλακή.
2. Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι να γίνει λεία και ελαστική (περίπου 10 λεπτά). Βάλτε τη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκεπάστε με μια υγρή πετσέτα και αφήστε τη να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου μία ώρα).
3. Σχηματίστε τη ζύμη σε 6 μπάλες περίπου 80 γραμμαρίων η κάθε μία και στη συνέχεια βάλτε τις σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο ταψί με καλή απόσταση ανάμεσά τους. Σκεπάστε τις και αφήστε να φουσκώσουν για άλλα 45 λεπτά.
4. Ζεστάνετε πολύ καλά το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή φριτέζα. Βάλτε τα donuts μέσα στο λάδι μέχρι να καλυφθούν ολόκληρα και αφήστε τα για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια στεγνώστε τα πρώτα με χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά και στη συνέχεια κάντε μια μικρή τρύπα στο πλάι του καθενός, και με τη χρήση ενός κορνέ, γεμίστε με τη μαρμελάδα ή αν προτιμάτε αλείψτε με πραλίνα φουντουκιού ή σοκολάτα από πάνω. Καταναλώστε άμεσα, όσο είναι ζεστά.



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου