Μπάμιες τηγανιτές με T-sause

Υλικά
Μπάμιες 300 γρ καθαρισμένες φρέσκες η κατεψυγμένες
Φαρίνα  1/2 ποτήρι
Μπύρα 1/2 κουτί
Ταμπάσκο 2 - 3 σταγόνες
Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι
Κέτσαπ 1 κουταλιά σούπας
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
1 πρέζα κύμινο
1 κουτ. σουπ. μαϊντανό
1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις μπάμιες κυκλικά ,τις πλένουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Αφήνουμε να πάρουν 1 – 2  βράσεις , τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι, την κέτσαπ,το ταμπάσκο και σταδιακά την μπύρα μέχρι να έχουμε έναν χυλό ούτε αραιό ούτε πολύ πηχτό, ίσα να στέκεται πάνω στις μπάμιες (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλη μπύρα αυτό το βλέπουμε στην πράξη). Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την σος, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τηγανίσουμε τις μπάμιες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, βουτάμε τις μπάμιες στο κουρκούτι που φτιάξαμε και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρουμε έτσι όπως είναι ζεστές .



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

1 σχόλιο: