Υλικά
250 g αλεύρι
2 αυγά
20 ml αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
3 μικρά φλιτζάνια καφέ espresso
250 g κρέμα γάλακτος
50 g βούτυρο
Σχοινόπρασο
Νερό όσο χρειάζεται
Μέθοδος
- Τοποθετήστε το αλεύρι τον πάγκο και σχηματίστε ένα λάκκο στο κέντρο
- Προσθέστε τα αυγά, το λάδι και το αλάτι και ανακατέψτε αρχικά με ένα πιρούνι και στη συνέχεια με τα χέρια
- Προσθέστε σταδιακά τον καφέ
- Προσθέστε νερό αν χρειάζεται για να κάνετε μια ελαστική ζύμη. Πλάστε τη ζύμη πολύ λεπτή πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει στον πλάστη. Αφήστε τη για λίγη ώρα και στη συνέχεια κόψτε σε λωρίδες (όσο φαρδιές θέλετε)
- Βράστε τις ταλιατέλες σε αρκετό αλατισμένο νερό και όσο περιμένετε να βράσουν προετοιμάστε την σάλτσα
- Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε κρέμα γάλακτος για να γίνει παχύρευστη η σάλτσα
- Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Όταν στραγγίσετε τις ταλιατέλες ρίξτε τις στο τηγάνι με την σάλτσα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με σχοινόπρασο.
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Όταν στραγγίσετε τις ταλιατέλες ρίξτε τις στο τηγάνι με την σάλτσα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με σχοινόπρασο.
ΑπάντησηΔιαγραφή