Μήλα ψητά με σως γιαουρτιού

Υλικά για τα μήλα

5 μήλα ίδιου μεγέθους
6 κ.γλ. σταφίδα μαύρη
6 κ.σ. ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού ρούμι
από 1/2 κ.γλ. για κάθε μήλο βούτυρο
1 φλ. τσαγιού νερό



Εκτέλεση
1. Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν μέσα στο ρούμι για 20 λεπτά. Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαιράκι.
2. Τοποθετούμε τα μήλα σε ταψάκι και μεσα στην τρύπα τους ρίχνουμε τις σταφίδες και μετά τη ζάχαρη. Στη συνέχεια  προσθέτουμε το βούτυρο και, τέλος, ένα φλιτζάνι του καφέ νερό.
3. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα. Σερβίρουμε.

Υλικά για τη σως:

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα κύμινο
1-2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες (προαιρετικά)

για το πασπάλισμα
κανέλα ή γλυκία πάπρικα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το σκόρδο και τα χτυπάμε λίγο με τον αυγοδάρτη, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με κανέλα ή γλυκία πάπρικα και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού ή δυόσμου.







Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

1 σχόλιο: