- 10 Αγκινάρες
- 1 ½ κιλό χταπόδι
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι φρέσκο ελαιόλαδο
- 5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. ξίδι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε το χταπόδι το βράζουμε για 2 λεπτά με 2 φλιτζάνια νερό και 1 κ.σ. ξίδι. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, κρατώντας μόνο τα τρυφερά φύλλα και τις καρδίες.
Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Κομματιάζουμε το χταπόδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Το μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε. Όταν αρχίζει και βράζει έχοντας πασπαλίσει τις αγκινάρες με το αλεύρι, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Αν το κάνουμε με φρέσκιες αγκινάρες, όσο τις καθαρίζουμε τις βάζουμε σε μπολ με νερό, 2 στημένα λεμόνια και τις λεμονοκόπουπες, για να μην μαυρίσουν. Αυτό το λεμονάτο νεράκι θα το χρησιμοποιήσουμε μετά για να μαγειρέψουμε το φαγητό μας.
ΑπάντησηΔιαγραφή