Υλικά
- 1 1/2 κιλό κεράσια
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
- 1 λεμόνι ή 250 γρ. γλυκόζη
Παρασκευή
Αφαιρούμε από τα κεράσια τα κοτσάνια,τα πλένουμε και βγάζουμε το κουκούτσι.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ρίχνουμε τα κεράσια.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν κρυώσει,το αδειάζουμε σε μια λεκάνη.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μείνει για 12 ώρες.
Το ξαναβράζουμε για μερικά λεπτά και το αφήνουμε ξανά για 12 ώρες.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ή τη γλυκόζη και το βράζουμε μέχρι να »δέσει» το σιρόπι.
Το διάστημα που θα βράζει αφαιρούμε τον αφρό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου