Χιονάκια


Υλικά συνταγής

500 γραμμ. ινδική καρύδα
1 ζαχαρούχο γάλα
30 κεράσια γλασέ κομμένα στη μέση
1 φλ. ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
 
Αδειάζουμε το ζαχαρούχο σε μεγάλο μπολ. Λίγη λίγη προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να την πάρει όλη το μείγμα και να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται. Παίρνουμε 1 κομμάτι ζύμη στο μέγεθος μανταρινιού και του δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Με το δάχτυλο κάνουμε λακκουβίτσα στη μέση. Τοποθετούμε ½ κεράσι επάνω. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Αραδιάζουμε τα γλυκά σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC, στον αέρα, για περίπου 15΄ ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις τα βγάλουμε καυτά από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με καρύδα.

Μην τα παραψήσετε, γιατί όταν κρυώσουν σκληραίνουν πολύ.


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου