Μοσχαράκι Κοκκινιστό με πουρέ

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • λίγο λάδι
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • σάλτσα ντομάτας (1 κουτί)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά)
  • 1 κομμάτι κανέλας
  • 3-4 γαρύφαλλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 δάφνη
  • 1 κ.σ. καρίνο (μείγμα μπαχαρικών) 
  • (προαιρετικά)

 

Για τον πουρέ χρειαζόμαστε:

  • 6 μεσαίες πατάτες
  • ½-3/4 φλ. ζεστό γάλα
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε το κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο. Μετά προσθέτετε τους κύβους του μοσχαριού και τους γυρίζετε να πάρουν χρώμα από παντού.
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε νερό να σκεπάσει το μοσχάρι, ρίχνετε τα καρότα, τη ντομάτα και τα υπόλοιπα αρώματα και μπαχαρικά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει για 1 ½ - 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και να δέσει η σαλτσούλα του (εάν έχετε χύτρα ταχύτητος ακόμα καλύτερα). 

Πώς κάνουμε τον πουρέ:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κομμμάτια (όσο πιο μικρά, τόσο πιο γρήγορα βράζουν) Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό, να σκεπάσει τις πατάτες.
Τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ και τις στραγγίζουμε.
Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και στο ματι (σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία) και προσθέτουμε το ½ φλ. γάλα και το βούτυρο και τις λιώνουμε με πιρούνι ή καλύτερα με το ειδικό εργαλείο, μέχρι να φύγουν όλοι οι σβώλοι.
Τις κατεβάζουμε από το μάτι και τις χτυπάμε με το σύρμα για να γίνουν αφράτες.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε ζεστές.
Κλασσική γεύση το κοκκινιστό μοσχαράκι. Σερβίρετέ το με πουρέ, ρύζι, μακαρόνια ή τηγανιτές πατάτες. Είναι το ίδιο νόστιμο!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου