Ριζότο

Ριζότο (για 2 άτομα)

ΥΛΙΚΑ
 
Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
25 γρ. βούτυρο ή 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
Κοτόπουλο ή λαχανικά
200 γρ. ριζότο carnaroli
50 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
50 γρ. παρμεζάνα ή κάποια άλλη ποικιλία τυριού

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας, έτσι ώστε οι κόκκοι να επικαλυφθούν με το βούτυρο. Όταν έχουν ζεσταθεί επαρκώς, προσθέτουμε ένα ποτήρι λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εμπλουτιστεί το ριζότο με το άρωμα και τη γεύση του κρασιού.
Είμαστε πλέον έτοιμοι για να προσθέσουμε σταδιακά τα υλικά της συνταγής μας. Όταν προσθέτουμε ένα υλικό, ανακατεύουμε καλά μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχει ενσωματωθεί με το ριζότο, ενώ το αποτέλεσμα διατηρεί την κρεμώδη υφή του. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το επόμενο υλικό και συνεχίζουμε κατά αυτόν τον τρόπο. Καλό είναι να προσθέτουμε τα υλικά ανάλογα με το χρόνο βρασμού που απαιτούν.
Όταν το ριζότο αρχίζει να μαλακώνει -συνήθως μετά το πρώτο δεκάλεπτο (ο μόνος τρόπος να το ξέρουμε είναι η συνεχής δοκιμή) προσθέτουμε το ζωμό, δοκιμάζουμε και στη συνέχεια βάζουμε το τριμμένο τυρί και το βούτυρο, μέχρι το ριζότο μας να αποκτήσει την κρεμώδη, μαλακή και σίγουρα al dente υφή του. 

Προσοχή : σερβίρεται πάντα ζεστό...
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου