Ρεβύθια

ΥΛΙΚΑ

Mισο πακετο ρεβυθια  4 μεριδες βγαινουν
Αλατοπιπερο
Μισο φλυτζανι ελαιολαδο
1 λεμονι
1κσ αλευρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Mουσκευουμε απο βραδυς τα ρεβυθια,μεσα στο νερο να βαλετε και κανα 2 κσ αλατι 

Ξεπλενουμε τα βαζουμε σε κατσαρολα με νερο να τα σκεπαζει ,μολις αρχισουν κ βραζουν αφριζουν ,τοτε μ ενα κουταλι αφαιρουμε τον αφρο και βραζουμε για κανενα τεταρτο

Προσθετουμε πιπερακι κρεμμυδι ψιλοτριμμενο,και συνεχιζουμε ,μπορει να φτασουμε στην μια ωρα και παραπανω μαγειρεματος

Αν χρειαστει και  να προσθεσετε νερο μονο χλιαρο να μην σκληραινουν

Στο τελος προσθεστε το αλατι και το λαδι βραστε για κανενα δεκαλεπτο ακομα

Δοκιμαστετα, ο χρονος του βρασιματος αλλαζει απο την μαρκα και την ποιοτητα

Αφου βρασουν καλα , στιβουμε ενα λεμονι σε ενα ποτηρακι και προσθετουμε 3-4  ζουμακι απο τα ρεβυθια και  βαζουμε το αλευρι ανακατευουμε καλα και το ριχνουμε μεσα στην κατσαρολα και κουναμε  περα δωθε,.αυτο τα νοστιμιζει κ τα κανει καπως πιο χυλωμενα το ζουμακι τους

Υγιεινο φαγητο , καλη επιτυχια και καλη ορεξη !!!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου